З чого роблять тандири

Сучасні тандири виготовляються з шамотної глини. Товщина стін у середньому 3-7 см. Також бувають виробничі тандири для кафе та ресторанів. Сучасні виробники утеплюють їх зовні теплоізоляційним матеріалом для тривалішого збереження температури всередині тандира.

Що всередині тандира?

Тандир виготовляється із шамотної глини, яка відома своєю теплоємністю, про неї ми ще поговоримо нижче. Це дозволяє печі завжди підтримувати однакову температуру, потрібну для приготування тієї чи іншої страви. Всередину закладаються спочатку дерев'яні тріски, а потім дрова – і починається топка. Збережена копія

Яке м'ясо виходить у тандирі?

У тандирі можна приготувати все, що завгодно. Від риби та баранини до грибів та цукіні — немає межі можливостям приготування ідеальної страви. М'ясо, таке як курка, риба, яловичина та баранина, дуже добре підходять для приготування печі тандира.